Först Paris sedan nya kanaler.

Först Paris sedan nya kanaler.

Det var en speciell känsla att ”segla” under Paris broar, vi startade tidigt på morgonen inte mycket båttrafik vilket kändes skönt det verkar som att sightseeing båtarna ligger still i dessa coronatider. Däremot var det full fart på Parisborna både till fots och per bil.

Nu har vi lämnat dom stora breda vältrafikerade kanalerna och kommit in på små trånga trevliga kanaler. En stor skillnad är djupet som minskat betydligt, vårt djupgående är ca. 1,6 meter och kanalernas djup är ca 1,8 meter. Ett annat problem är bottenvegetationen vi får stanna och lägga i backen ibland så att all växtlighet släpper.
Vissa slussar styrs av oss själva mha. en fjärrkontroll, man trycker på en knapp när man närmar sig slussen, portarna öppnar sig, vi kör in och lyfter på en stång, portarna stängs, vattnet fylls på, portarna öppnar sig och vi kör ut.
På vissa avsnitt är det tätt mellan slussarna ibland bara 600 meter.
Det är väldigt rogivande på dessa kanaler, en fantastisk upplevelse men vi blir ganska trötta när kvällen kommer, vissa dagar startar vi tidigt på morgonen och kör till slussarna stänger. Slussarna har öppet mellan
kl. 07:00 – 19:00
Det är förvånansvärt lite fritidsbåtar på dessa kanaler idag har vi mött 4 st båtar.

DCIM\100MEDIA\DJI_0164.JPG
DCIM100MEDIADJI_0187.JPG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *