Lämnar

Lämnar

Grekland och tar sikte på Italien.
Vi har haft några mycket trevliga dagar tillsammans med Ove och Irene, många bad, skratt och trevliga måltider, det blev en bra avslutning för årets Greklandssegling. Nu är vi på väg mot vinterhamnen i Crotone, just nu ligger vi i Porto di Santa Maria di Leuca på Italiens klack och väntar på rätt vindar.
Vindar, seglarnas dilemma antingen blåser det inte alls eller för mycket eller fel riktning dom dagar med perfekt vind är lätträknade. Det har blivit mer motorgång än vad jag trodde det skulle bli, vindarna runt Korfu har varit väldigt svaga men vädret har varit fantastiskt sol och varmt hela tiden med något enstaka åskoväder. Vi har nu seglat omkring i drygt fyra månader dom flesta nätterna har vi legat för ankare alltså inte i någon marina. Trots några rejäla åskväder med hysteriska vinda har ankaret fäst varje gång (vi hade ett litet missöde när ankaret släppt men kaptenen tror det berodde på att en annan båt ryckt upp vårat ankare).
Nu ser vi fram mot att tillbringa några månader i Crotone som verkar vara en trevlig stad med en fin strandpromenad och fina omgivningar vi stannade till där på vår väg mot Grekland i maj.
Båten behöver lite kärlek, omsorg och underhåll och vi behöver få fast mark under fötterna och besättningen ser fram mot utbudet i mataffärerna, Kaptenen har hittat en pizzeria med väldigt bra pizzor (vedungs eldade) dessutom så är glassen väldigt god i Italien 😋🍧🍨.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *