Seglar ⛵️

Seglar ⛵️

Då vädret börjar att bli lite mer stabilt med acceptabla vindar så har vi börjat vår Medelhavssegling. Vi har haft en väldigt bra vinterhamn men det kändes härligt att släppa förtöjningarna och segla ut på havet
Första etappen gick till staden Cassis med en liten trevlig hamn mitt i centrum. Där blev det bla. en vandring upp till utsiktsplatsen på ca 350 meters höjd vilket kändes i benen dagen därpå för vissa i besättningen. Nästa segling slutade i Carqueiranne och hamnen som heter Port Les Salettes också den ligger i ”centrum”. Här hittade vi en trevlig affär som sålde skaldjur så det blev en riktig festmåltid på båten med ostron, musslor och havskräftor mm. 

Fortfarande råder coronarestriktioner vilket bla innebär att vi måste gå till en gästhamn varje etapp, vi får inte ligga för ankare i någon fin vik än vilket vi längtar till det gör också seglingen lite mer komplicerad och något dyrare. 
Tanken nu är att följa Franska rivieran och gå vidare in i Italien, problemet är att vi behöver ett 48 timmars covidtest för att kunna byta land detsamma gäller om vi ska gå över till Korsika. Det går att lösa genom att gå till Nice coronans epicentrum i Frankrike. 🙄 Där kan vi enligt uppgift boka tid för test på nätet, bege oss till provningscentret och när det förhoppningsvis negativa svaret kommer sätta högsta fart och korsa gränsen till Italien. 
Vi hoppas också på lite lättare restriktioner i Italien.
Det vi slås av under vår resa är att man träffar väldigt många trevliga och hjälpsamma människor och språksvårigheterna löses för det mesta med skratt och teckenspråk, gästhamnarna är välordnade och lite byråkratiska.

Cassis
Utsikt
Slit och släp
Les Salettes ”Fiske hamnen”
Fest ombord 🤪

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *