Väder mm.

Väder mm.

11 juni

Vi seglar sakta söderut, korta etapper fina vikar och behaglig badtemperatur.
Men plötsligt händer det, mörka moln tornar upp sig vinden ökar regnet vräker ner och blixtarna lyser upp himlen. Vi har upplevt vårt första åskoväder i Grekland men det var inte plötsligt vi visste att det skulle komma så vi låg rätt säkert i en ankarvik, det är rejäla krafter som släpps lös i ett åskoväder. Fördelen med ovädret är att båten blir avsköljd, regnvattnet sköljer bort saltavlagringarna och befälhavaren blir lycklig👏 men befälhavaren är också förbannad, detta på en trilskande båtmotor till jollen visserligen är det bra för armmusklerna att den inte fungerar men vi behöver en fungerande motor. Därför gör vi helt om i början av nästa vecka och seglar tillbaka till Korfu stad för att investera i en ny motor 😡🤬🤯irriterande utgift men nödvändigt, som tur är så är det en kort etapp ca. ett par timmars segling.
Om befälhavaren är irriterad över motorh——vetet så är intendenten lycklig över batteribytet till LiFePo4 vi har aldrig haft så bra kapacitet som nu, det känns bra nu när vi nästan alltid ligger i ankarvikar.
Just nu ligger vi utanför en liten by som heter Petriti en litet trevligt ställe med några fiskebåtar i hamnen och flera tavernor som serverar fantastiskt god grekisk mat. Grekiska maten är helt suverän minsta lilla taverna serverar vällagade goda rätter, vi tycker maten här är både bättre och mer varierande än på Sicilien, saganaki, moussaka, souvlaki och ouzo det är mums det 😋.
Vi avsluter med en väderrapport, just nu strålande sol🌞😎 32 grader i luften och 24 i vattnet.
Det är gött att leva i Ionian sea ⛵️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *