Port Saint Louise ⛵️

Port Saint Louise ⛵️

Vi har nu kommit fram till Medelhavet inte utan vissa strapatser.
Vi lämnade Gästhamnen i Limhamn 16 juni och kom fram till Port Saint Louis som blir vår vinterhamn 23 september.
Kanalresan blev lite mer omväxlande än vad vi trodde från början, vi fick ändra resplanen flera gånger detta på grund av stängda kanaler lågt vatten och igenväxta kanalavsnitt.
Vi har träffat många trevliga och hjälpsamma människor och haft turen att träffa dom i rätt tid.
Vi träffade några ungdomar från Tyskland i Limhamn vilket gjorde att vi kom iväg tidigare än planerat. Vi träffade ett Belgiskt par i en gästhamn som berättade att kanalerna vi tänkte gå var avstängda och visade oss en ny resväg. Vi träffade ett par från Nederländerna som vi tog följe med en bit.
När vi låg i Marseilles-les-Aubigny och väntade på att vattnet skulle öka i kanalerna passerade en Svensk båt som heter Sothis oss, den båten har samma djupgående som vår och dom fortsatte och kom fram till Medelhavet efter vissa strapatser. Vi hade kontakt med varandra och tack vare dom beslutade vi oss för att fortsätta.
Vi träffade ett par från Tyskland när vi kom till Nevers där vi trodde att vår vinterhamn skulle bli. Dom hade försökt att komma iväg två gånger men fått vända tillbaks till Nevers pga för lågt vatten. När båten Sothis kom fram till Saône kom vi överens om att göra ett försök och två veckor senare kom vi fram till Medelhavet.

Nu ska vi bli segelbåt ⛵️igen, på torsdag ska vi masta på och kolla att allt fungerar vi kommer att göra dagsseglingar när vädret tillåter och leva pensionärsliv i Port Saint Louise.
Vi har en plats här fram till 31 mars 2021 då eller kanske lite tidigare fortsätter Medelhavs äventyret.

Ett svar på ”Port Saint Louise ⛵️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *